כדור הארץ
הפחתת פליטת גזי חממה
ההערכה שלנו כרגע היא שנעמוד ביעד השאפתני של הארגון הימי הבינלאומי (International Maritime Organization) IMO להפחתה של 40% בפליטת פחמן עד 2027 – שלוש שנים מוקדם יותר מתאריך היעד שנקבע על ידי ה-IMO ואומץ כיעד על ידי CLIA עבור תעשיית השייט לשנת 2030.
מכיוון שהפחתת פליטת הפחמן בפעילותינו הימית נמצאת גבוה בסדר העדיפויות שלנו, המטרה השאפתנית היא להגיע לאפס פליטת גזי חממה עד 2050.
יעילות אנרגטית ותכנון חדשני
עבור כל סדרת ספינות חדשה שאנו מפתחים, אנו משנים לחלוטין את התכנון כדי להשיג יעילות מירבית. אנו מתכננים מחדש את המבנה הכללי של האונייה, רחבת הסיפון, חלוקת המשקל הכולל את גוף האונייה, ההגה והחרטום הקדמי כדי להגיע למינימום חיכוך עם זרימת האוויר והמים (הידרודינמיקה ואווירודינמיקה אופטימלים) ולמקסם את יעילות השימוש באנרגיה ובדלק.
הפחתת זיהום האוויר
ב- 15 מספינות השייט שלנו התקנו מערכות היברידיות לניקוי גזי פליטה (EGCS) אשר מפחיתות את פליטת תחמוצת הגופרית (SOx) ב-98%, ומערכות המזרזות הפחתת פליטה סלקטיביות ב- 3 ספינות, אשר מפחיתות את פליטת תחמוצת החנקן (NOx) ב-90%.
רעש המוקרן מתחת למים
המדחפים מופחתי-הרעש החדשים שלנו והעיצובים החדשניים של גוף הספינה מפחיתים את ההשפעות ההרסניות על החיים הימיים ומשפרים את חוויית הנוחות של האורחים והצוות שלנו.
המובילים בעולם השייט במעבר להתייעלות אנרגטית
טכנולוגיה חדשה ודלקים דלי-פחמן הם הבסיס לאסטרטגיית הפחתת פליטת גזי החממה שלנו. ביוני 2023 נספק את MSC Euribia, אחת מהאניות האחרונות שייצרנו ואחת מהמתקדמות ביותר מבחינה הטיפול בנושא הקיימות ואיכות הסביבה בים. MSC Euribia מתודלקת בגז טבעי נוזלי (LNG). דלק LNG מאפשר לנו להפחית את פליטת CO2e של גזי חממה בעד 20% ולמעשה מנטרל תחמוצות גופרית וחלקיקים ומפחית את תחמוצות החנקן עד 85%. האנייה הבאה שלנו המונעת בדלק LNG תהיה MSC World America (ב-2025).
בנוסף אנו משתפים פעולה עם ספקי טכנולוגיה ואנרגיה כדי לתמוך ולבחון טכנולוגיות חדשניות ולהרחיב את השימוש שלנו בדלקים מתחדשים כדי להפחית עוד יותר את פליטת גזי החממה שלנו.
שיפור איכות פליטת הפחמן של הספינות
כיום, 15 מתוך 21 הספינות של MSC Cruises מצויידות במערכות ניקוי גזי פליטה (EGCS) על מנת להפחית את כמות הגופרית מפליטת האוניות ב-98%.
המערכת ההיברידית שלנו EGCS יכולה לפעול בלולאה פתוחה או סגורה, ומאפשרת לאסוף מי שטיפה במיכלי החזקה כדי למנוע פריקה ישירה לנמלים או לאזורים רגישים אחרים.
5 מהספינות שלנו מצוידות במערכת המזרזת הפחתה סלקטיבית (SCR), אשר מפחיתה משמעותית את תחמוצות החנקן (NOx) מפליטת הספינה והופכת אותה לחנקן ומים בלתי מזיקים, באמצעות טכנולוגיה מתקדמת לבקרת פליטות אקטיביות. מערכות SCR יותקנו בכל הספינות בעתיד.
12 מהספינות, כולל כל הספינות החדשות שלנו, הותאמו ליצירת אנרגיה שמקורה ביבשה. דבר המאפשר לכבות מנועים על הסיפון ולצמצם את פליטת הפחמן. אנו מחוייבים להשתמש במערכות אלו בכל פעם ששימוש באנרגיית יבשה זמין לנו.
מי שתייה
הספינות שלנו מצוידות במתקני ייצור מי שתייה העדכניים ביותר ו-80% מכל מי השתייה בהם משתמשים על הסיפון מופקים מהים באמצעות טכנולוגיית התפלה. משמעות הדבר היא שאנו ממזערים שימוש במשאב יקר זה מיעדים שבהם מי שתייה עלולים להיות נדירים. על הספינות החדשות שלנו אנו מייצרים בעצמנו עד 3 מיליון ליטר בכל יום, כמות שוות-ערך לבריכת שחייה אולימפית!
אנחנו אפילו מכינים בירה משלנו עם מי שתייה המיוצרים על סיפון האנייה. מבשלת הבירה שלנו על אניית MSC World Europa משתמשת במים מתוקים המופקים על הסיפון ממי ים, כך שלא רק שאנו חוסכים במים אלא גם מעבירים פחות בירה לאוניות שלנו, ומנהלים פחות פסולת, כגון פחיות בירה ובקבוקים.
הפחתת רעש
הספינות שלנו מתוכננות להפחית את הרעש המוקרן מתחת למים, ובכך למזער רעשים או תנודות שעלולים להשפיע על יונקים ימיים. הפחתת הרעש מושגת ברמות שונות. מאמץ רב מושקע בלמידה ושדרוג תכנון גוף הספינה, ההידרודינמיקה שלה ומערכת ההנעה.
באמצעות בדיקות וסימולציות מקיפות, MSC Cruises מייצרת תכנון אופטימלי לגוף ולחרטום הקדמי של הספינה כדי למזער את ההתנגדות בעת התנועה במים. ככל שה'גרר' יפחת פירושו תנועה חלקה יותר במים ופחות רעש. בידוד של הציוד על הסיפון כמו מנועים וגנרטורים, שעלול להיות רועש, משפיע גם הוא לטובה על הפחתת הרעש התת-ימי.
דרך נוספת להפחתת רעש היא באמצעות המדחף ומערכות העזר שלנו, המאזנות את הלחץ סביב המדחף. כשהספינה נעה במים, להבי המדחף יוצרים לחץ נמוך ומערכת הבועות מסוגלת להשוות לחצים ובכך להקטין את הרעש.
חיסכון באנרגיה על הסיפון
כל הספינות שלנו מוארות בנורות LED חסכוניות באנרגיה. הנורות בהן אנו משתמשים יעילות וחסכוניות עד 75% יותר ומחזיקות מעמד לפחות פי 7 מהנורות המסורתיות.
מערכות למיחזור החום מאפשרות חלוקה ופיזור מחדש של חום וקור בצורה חכמה היכן שיש צורך, בכל הספינה מבטיחות שהחום הנפלט מהמנועים לא מתבזבז, אלא מנוצל לחימום המים לכביסה ולהפקת מי שתיה ממי-הים באמצעות אידוי.
בנוסף, הספינות שלנו אוספות ומעבירות ברציפות אלפי מערכי נתונים שונים לצוותי המומחים שלנו על החוף. אנו משתמשים בנתונים אלה כדי להבין טוב יותר כיצד אנו פועלים, וכדי לשפר את היעילות בכל תחומי הפעילות שלנו.
טיפול במי נטל
אחד האתגרים בהפעלת ספינת תענוגות הוא שמירה על דרישות המשקל, ועל יציבות מאוזנת ועקבית של מרכז הכובד לאורך ההפלגה. מיכלים המפוזרים בחלק התחתון של הספינה שאותם ניתן למלא במי-ים עוזרים להשיג זאת בכך שמשמשים כאלמנט מאזן.
מחקרים מדעיים לאורך השנים גילו שמנהג השימוש במ-נטל מאפשר העברת חיידקים, חסרי חוליות קטנים, זחלים ומיקרואורגניזמים אחרים ממקום אחד לשני ברחבי העולם, דבר שעלול לאיים על מערכות אקולוגיות מקומיות.
כדי למנוע זאת, וכדי לעמוד בתקנות הבינלאומיות המחמירות, כל הספינות שלנו מצויידות במערכת לטיפול במי-נטל העומדת בתקנים שנקבעו על ידי הגוף המנהל הבינלאומי של האו"ם, הארגון הימי הבינלאומי (IMO). מערכת זו מגנה מפני החדרה בלתי רצונית של מינים ימיים פולשים. בשנת 2022, 100% ממי-הנטל סוננו וטופלו ב-UV לפני שהוחזרו לים.
מים נקיים יותר
רוב המים שבשימוש על הספינות שלנו מיוצרים על הסיפון, באמצעות מערכות ניקוי והתפלה יעילות ביותר המפיקות מי שתייה נקיים ממי ים. אנחנו שומרים על האוקיינוס כפי שהוא צריך להיות: נקי. כל המים בהם משתמשים על הספינות שלנו מטופלים ומנוקים בסטנדרטים בינלאומיים מצויינים לפני שהם מוחזרים לים. כל הספינות שלנו מצויידות במערכות לטיפול בשפכים .שתוכננו ושמתוחזקות בסטנדרטים הגבוהים ביותר – גבוהים יותר אפילו ממתקני ניקוי מים רבים יבשתיים.
למרות שהתקנות מאפשרות בדרך כלל הזרמת מי-שפכים לא מטופלים (מים שחורים) לים כשספינה עברה כבר מרחק של יותר מ-12 מייל-ימי (כ-20 ק"מ) מהיבשה, איננו מאפשרים זאת בפעילות הרגילה של הספינה בשום מצב ומחייבים את הספינה לבקש אישור מהחברה, כאשר מדובר במקרה נדיר ויש צורך בהזרמות חריגות של מי-שפכים.
טיפול בפסולת מוצקה
SUSTAINABILITY REPORTS
Our sustainability programme is organized around four key pillars: Planet, People, Place and Procurement
Browse our Sustainability reports and find out what we do to achieve sustainable cruising.